Kleding verkopen

Wil je als eerste op de hoogte zijn van jet moment dat je kleding kan inleveren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan een e-mail wanneer de inschrijving open gaat.  

De drukte op vrijdag vermijd ik liever, op zaterdag is het heerlijk shoppen en krijg je op veel items nog 50% korting ook!
Korte instructie

Je mag maximaal 35 stuks inleveren.

Alleen seizoensgebonden kleding in maat 74 t/m 176.

Zorg dat de kleding actueel, schoon, heel en werkend is.

Voorzie de kleding van tape/sticker met je klantnummer, de maat, het soort kledingstuk en de prijs. Het is belangrijk in welke kleur je dit opschrijft:

Met zwart/blauw geschreven betekent dat je 70% van de opbrengst ontvangt. Je kan de kleding die niet wordt verkocht na de beurs weer ophalen. 

Met rood geschreven betekent dat je 70% van de opbrengst ontvangt. Deze items worden op zaterdag met een korting van 50% verkocht en gaan na afloop van de beurs naar het goede doel.

Je kan per kledingstuk kiezen of je deze zwart of rood schrijft. 

Wil je dat alle opbrengst van je kleding naar het goede doel gaat? Vul dan 555 in als klantnummer. Wij zorgen dan dat alle opbrengst goed terecht komt.

Heb je helemaal geen zin in gedoe? Je kan kleding ook ongemerkt in een tas aanleveren. Wij prijzen en verkopen de kleding voor je. De opbrengst van de verkoop zal gedoneerd worden aan het goede doel.

Wat heb je nodig?
  • 35 van jouw mooiste schatten in maat 74 t/m 176
  • Schrijf je in om een klantnummer te ontvangen
  • Schilderstape
  • Zwarte of blauwe pen (voor onverkochte kleding terugkrijgen)
  • Rode pen (voor kleding naar het goede doel)
  • Touwtjes of tie-wraps om setjes/paren te bundelen
  • Stevige en herbruikbare tas met jouw klantnummer erop.
Vier heilige schatteneisen
Alle kleding die wordt ingeleverd moet voldoen aan de volgende vier eisen: Actueel, schoon, heel en werkend. Het is een behoorlijk eisenpakket, want we verkopen echt alleen de mooiste schatten.

Actueel

Controleer of je kleding voldoet aan het huidige modebeeld en seizoen. Wij willen als beurs graag actueel zijn en van deze tijd. Specifieke zomerartikelen als hemdjes, korte broeken en slippers worden niet ingenomen en verkocht tijdens de winterbeurs. Tijdens de zomerbeurs nemen we geen winter artikelen in zoals snowboots of winterjassen.

Schoon

Controleer goed of de kleding die je inlevert schoon is. Kleding moet gewassen zijn. Strijken doet het voor verkoop ook extra goed! Heb je toch een klein vlekje gevonden? Pas je prijs aan en schrijf op je label waar het vlekje zit.

Heel

Wij verkopen alleen kleding zonder gaten. Toch een klein gaatje bij bijv. een stikselrandje gevonden? Pas je prijs aan en schrijf op je label waar het gaatje zit. Of nog beter, repareer het even!

Werkend

Controleer ritsen, knopen en sluitingen. Kijk ook of schoenen nog goed sluiten en veters heel zijn.

Werkwijze
1. Kwaliteitseisen

Kijk of jouw kleding voldoet aan het seizoen van onze aankomende beurs. Geen winterjassen in het voorjaar, geen zomerjurkjes in het najaar.

Bekijk de lijst om zeker te weten dat we jouw uitgezochte schatten innemen. En controleer goed of al je kleding voldoet aan onze vier heilige schatteneisen: Actueel, schoon, heel en werkend

Schrijf je in om een klantnummer te ontvangen zodat je je kleding kan verkopen.

2. Stickers plakken

Pak een stukje schilderstape en schrijf je klantnummer, de maat, de prijs en een omschrijving erop. Let op: het is van belang met welke kleur je schrijft.
Mag jouw niet verkochte kleding naar het goede doel (Kledingbank Ede of kinderen in Gambia)? Schrijf dan met een rode pen! Rode labels worden op zaterdag met 50% verkocht.
Wil je de kleding die niet verkocht is na de beurs weer terug? Gebruik dan een zwarte of blauwe pen.

Heb je helemaal geen zin in gedoe? Je kan kleding ook ongemerkt in een tas aanleveren. Wij prijzen en verkopen de kleding voor je. De opbrengst van de verkoop zal gedoneerd worden aan het goede doel.

2a Klantnummer
Je klantnummer ontvang je zodra je het inschrijfformulier hebt ingevuld. Wil je dat alle opbrengsten van jouw kleding naar het goede doel gaan? Noteer dan klantnummer 555.

2b Centimetermaat
Elk kledingstuk lever je in met een centimetermaat op het label. (dus 74, 80, 86, etc.) Valt de kleding kleiner of groter dan op het label? Schrijf dan op wat volgens jou de draagmaat is. Maak setjes (zoals pyama’s) aan elkaar vast.

2c Prijs
Prijs de kleding. De minimale prijs is €0,50. Rond bedragen af op €0,50. Probeer objectief te bedenken wat een redelijke prijs is voor tweedehandskleding. Of check hieronder de prijsrichtlijnen.

Plak de stickers voor broeken op het linkerbovenbeen aan de buitenkant. Plak stickers voor shirts/truien in de kraag (niet over het merkje/maatlabel).

3. Inleveren

Stop alle kledingstukken in een grote en stevige (herbruikbare) tas voorzien van een A4tje met je klantnummer, telefoonnummer en naam.

Ga op de afgesproken dag en tijd naar het inleverpunt. Als je nog vragen hebt kan je die uiteraard bij het inleverpunt stellen!

Ophalen en uitbetalen

Uitbetaling volgt binnen 2 weken na het draaien van de beurs middels bankoverschrijving. Van je verkoopprijs is 70% voor jou en 30% voor de Stichting Bennekomse Schatten.

Op de zaterdag van de beurs kan je tussen 15:00 en 16:00 uur de niet verkochte kleding ophalen in de Brink.

Als je kleding met rood hebt gemerkt hoef je je kleding niet op te halen, maar brengen wij het naar het goede doel. Als je je kleding niet komt ophalen word je kleding gedoneerd aan het goede doel.

Stichting Bennekomse Schatten is geen eigenaar van de ingeleverde kleding. Deze blijft  eigendom van de klant. Stichting Bennekomse Schatten treedt enkel op als tussenpersoon mbt de verkoop.

Prijslijst

Deze prijslijst geeft een indicatie van wat je voor een kledingstuk kan vragen. Dit zijn de gangbare prijzen op de beurs. Het staat je vrij om van deze richtprijzen af te wijken. Voor kleinere maatjes gelden meestal kleinere prijsjes dan de aangegeven richtlijn.

Check voor je begint nog even welke kleding we wel en niet innemen

Accessoires €0,50 – €3
Gymschoenen/waterschoenen/laarzen €1 – €5
Jurk €3 – €10
Korte broek* / rok €2 – €6
Lange broek €3 – €8
Longsleeve €1,50 – €6
Pyjama €1 – €3
T-shirt / hemdje* €1 – €4
Trui / vest €2,50 – €7,50
Schoenen €1 – €10
Skikleding** €3,50 – €10
Sportkleding €1,50 – €10
Winterjas** €5 – €15
Zomerjas* €4 – €14

* alleen bij voorjaarsbeurs in te leveren
** alleen bij najaarsbeurs in te leveren

Gratis aanleveren

Ondergoed (onderbroeken en hemdjes), rompers, sokken en maillots mag je ook inleveren. Al deze artikelen worden gratis aangeboden. Graag wel even de maat er op zetten!

Handig dat je ook kleding met een rode pen kan merken, alles wat dan niet wordt verkocht gaat direct naar het goede doel! – Jolanda
Goede doelen

De drie goede doelen waar wij kleding aan doneren:

  • Kinderen in Gambia. Een deel van de ingezamelde kleding gaat na de beurs per containerschip naar Gambia. Rianne Klomp uit Ede vertelt waar jouw schatten terecht komen.
  • Een deel van de ingezamelde kleding gaat naar Kledingbank Ede. Er zijn altijd mensen, die door welke oorzaak of om welke reden dan ook in armoede leven. Kledingbank Ede is van mening dat deze mensen praktische ondersteuning en hulp kunnen gebruiken om de vicieuze cirkel, waarin zij zich vaak bevinden, te kunnen doorbreken.
  • Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Rompertjes, hemden en sokken doneren wij aan ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Deze worden gebruikt op de afdeling waar kleding nodig als kinderen of ouders die niet bij zich hebben.
Helaas, de informatie die je hebt ingevuld kunnen wij niet verwerken. Probeer het nog eens
Gelukt!

Nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte!