Kleding voor kinderen in Gambia

Veel kinderen in Gambia lopen in kapotte of te grote kleding. Jullie niet-verkochte kleding zal zeker in Gambia warm worden ontvangen en nog door een heel aantal kinderen gedragen worden. Onze dank is groot.”

Rianne Klomp

De ingezamelde kleding die niet wordt verkocht én geschreven is met een rode pen gaat na de beurs per containerschip naar Gambia. Rianne Klomp uit Ede vertelt waar jouw schatten terecht komen.

“Dank jullie wel dat jullie je kleding aan mij willen doneren na de kledingbeurs! Ik ben heel blij met het feit dat ik goed doel mag zijn voor Stichting Bennekomse Schatten. In 2019 reisde ik voor het eerst af naar Gambia voor een docenten uitwisseling. Ik ben zelf lerares Engels op een basisschool.”

Verliefd

Gambia is een klein en arm land in het Westen van Afrika. Het was een mooie uitwisseling en ik werd er verliefd. Ondertussen woont mijn vriend in Nederland, maar we onderhouden nog veel contact met zijn familie. Per containerschip (via Stichting Gambia For You) stuur ik de kleding naar Gambia. Afgelopen december was ik zelf tegelijk aanwezig met de kleding om het uit te delen, dit kan je op de foto’s zien. Wat een feest was dat!

Normaal is het voor mij een hele klus om kleding te verzamelen, dit doe ik via marktplaats of Facebook oproepen maar dat ik schatten van de Bennekomse beurs naar Gambia mag gaan verschepen maakt ons heel erg blij. Het is een prachtige kans!

Foto’s: Privé fotos van Rianne Klomp (dec.2022)