Over ons

De Stichting Bennekomse Schatten hoopt door het organiseren van onder andere kinderkledingbeurzen en speelgoedbeurzen hergebruik onder de Bennekommers te stimuleren. We willen laten zien dat dit gemakkelijk is, leuk èn plezierig voor de portemonnee, naast dat het een groot duurzaamheidsaspect heeft om spullen een tweede leven te geven.

Historie

Stichting Bennekomse Schatten is voortgekomen uit de kinderkledingbeurs van de 2dekansbeurs Bennekom (voorheen gevestigd in ’t Laag). Voor veel Bennekommers is de kinderkledingbeurs een bekend fenomeen bij navraag aan de opa’s en oma ’s in Bennekom bestaat de kinderkledingbeurs al 50 jaar. Een aantal Bennekomse dames zijn zo lief geweest om het concept van de een kinderkledingbeurs nieuw leven in te blazen onder de naam Stichting Bennekomse Schatten.

Doel

Het doel van de Stichting is om via onze initiatieven huishoudens in Bennekom e.o. te ondersteunen. Dit doen wij door gratis speelgoedverstrekking tijdens de Recycle Sint voor de feestdagen en het verstrekken van shoptegoed voor de kledingbeurzen aan gezinnen die dit steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo delen we als Bennekommers onze schatten met elkaar!

Bestuur Bennekomse Schatten 
De Bennekomse Schatten heeft een driekoppig bestuur bestaande uit Manon Van de Haar- Buizer (voorzitter), Mieke Bovenschen (secretaris) en Heidi Ansink (penningmeester). Zij vormen samen met Sophie, Sabine, Ineke, Birgit, Dorien en Monique de stuurgroep van de Stichting.
Om alle activiteiten werkelijkheid te laten worden maken wij gebruik van Bennekomse vrolijke schatten: onze evenement-vrijwilligers. Gezelligheid en saamhorigheid speelt bij de Stichting een grote rol bij het uitvoeren van de activiteiten.

Stichting Bennekomse Schatten is geen eigenaar van de ingeleverde kleding of speelgoed. Deze blijft  eigendom van de klant. Stichting Bennekomse Schatten treedt enkel op als tussenpersoon mbt de verkoop.

Onze samenwerkingen