Goed Gestart Gezinsspullenbank

Goed Gestart Gezinsspullenbank” zamelt spullen in voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen die weinig te besteden hebben.

Het initiatief Goed Gestart Gezinsspullenbank is ruim 10 jaar geleden opgericht door verloskundige Cora Staal van verloskundigenpraktijk Goed Begin uit Renkum. Uit werkervaring weet zij dat (startende) gezinnen het regelmatig financieel zo zwaar hebben, dat zij niet alle benodigde spullen voor hun gezin kunnen aanschaffen. Dat leidde tot schrijnende situaties. Zij is gestart met het inzamelen van baby-, kinder- en tienerbenodigdheden om ouders en kinderen een goede start te bieden.

Naast de goede start voor de baby zorgt Goed Gestart Gezinsspullenbank hiermee ook voor een goede start voor de zwangere: door mensen te helpen bij de aanschaf van basisspullen die nodig zijn als ouder, wordt stress weggenomen bij de zwangere zelf. Er wordt veel samengewerkt met verwijzers (verloskundigen, ziekenhuis, Jeugdhulp, consultatiebureaus, buurtwerk, vluchtelingenwerk, speelgoedbanken) om zo de doelgroep te bereiken.

Wat wordt er ingezameld?
Goed Gestart Gezinsspullenbank zamelt allerlei spullen in voor de eerste maanden: zwangerschaps- en kinderkleding, ledikantjes, badjes, commodes, boxen, boxkleden, kinderwagens, buggy’s, aankleedkussens, voedingskussens, babyverzorgingsartikelen, borstkolf, kruiken, dekbedden en – overtrekken, lakentjes, dekentjes, badcapes, hydrofieldoeken, washandjes, spuugdoeken, slabbetjes, aangebroken kraampakketten en spulletjes om een kinderkamer aan te kleden. Deze spullen worden gratis verstrekt aan de mensen die het nodig hebben.

Wil je meer weten, of zelf spullen doneren aan Goed Gestart Gezinsspullenbank? Kijk dan op de website of de Facebookpagina van de stichting. Daarnaast zijn vrijwilligers welkom die af en toe willen helpen bij vervoer met eigen auto, aanhanger of bestelbus om spullen op te halen, het uitzoeken van kleding en voor reparatie en in elkaar zetten van spullen.

Goed Gestart Gezinsspullenbank” zamelt spullen in voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen die weinig te besteden hebben.